Lokaler att hyra

Lediga lokaler i Göteborsområdet står redo för uthyrning till företag

Hur man säljer sitt eget hem och spar hundratusentals kronor. De flesta människor tar det enkla sättet att sälja sitt hem och överlåter ansvaret till en fastighetsmäklare. Det de flesta inte vet är att den genomsnittliga husägaren kan sälja sitt eget hem. En sajt som listar många lediga fastigheter hittar du här: http://www.lokalnytt.se/lediga-lokaler/Göteborg/. Bortsett från tillfredsställelsen att göra försäljningen själv finns det en bonus i att du sparar tusentals kronor i mäklaravgifter.

Varför väljer folk en fastighetsmäklare när de ska sälja sitt hus eller sin lediga lokal?

Här är några orsaker, jag är säker på att du kan tänka på mer;

  • lathet
  • tidsbrist
  • Dåligt självförtroende
  • Osäker på vad som gäller
  • Brist på relevanta färdigheter
  • Brist på fastighetskunskaper

Det kanske inte passar alla att sälja sitt eget hem men på ett gissning skulle jag säga att 75% av australierna kan göra lika bra jobb som fastighetsmäklare. Låt mig berätta för dig att det inte är så svårt att sälja ett hus som du tror. Hur vet jag då det? Min fru och jag har sålt våra 2 sista hus själva och sparat tiotusentals kronor. En liten del av sunt förnuft är inblandat. De flesta människor har en ganska bra idé om vad värdet på deras hem är. Har de inte det kan de med lite efterforskning enkelt få reda på det. De kan också anställa en licensierad värderare för flera tusentals kronor. Lägg det mesta av din insats för att presentera din egendom på bästa sätt. Rengör, måla, trimma vegetation – gör det som krävs för att få ditt hus att se perfekt ut.

Nyckeln till en framgångsrik fastighetsaffär

Nyckeln till att få en försäljning på egen hand är inte att vara girig. Att raka några tusen dollar av försäljningspriset gör det lättare att sälja ditt hem och du kommer fortfarande framåt i jämförelse med att du betalar en agent. När du är redo att hitta en köpare placerar du en annons i ditt lokala papper (inte storstadsregionen) och berättar också alla du känner och ber dem att sprida ordet. Vi sålde ett hus från mun till mun och den andra genom en lokal annons. I annonsen skrev vi priset på huset cirka 50 000 kronor under marknadsvärdet och bad om erbjudanden över det beloppet. Innan du hittar en köpare behöver du ett avtalsformulär. I södra Australien där jag bor kan du få det från en landmäklare eller solicitor. I andra stater eller länder är det vanligtvis en solicitor.

Vad gör du när du hittat en köpare?

Din mäklare eller solicitor har gett dig instruktioner om hur du fyller ut försäljningskontraktet. I grund och botten handlar det om att registrera detaljerna i den egendom som säljs och uppgifter om parterna i kontraktet – det vill säga dig (säljaren) och köparen. När kontraktet har fyllts i och undertecknats av båda parter returneras det till Landmäklaren eller Solicitoren att bearbeta. Därifrån är det ur dina händer.Fortfarande inte säker på att du kan göra det själv? Bor du i Australien finns det ett annat alternativ – ANREPS har en rad olika tjänster, allt från gör-det-själv med lite hjälp, för att låta dem göra allt till ett bättre pris än en agent. Du kan fortfarande spara tusentals kronor. Det kan finnas en liknande tjänst i ditt land. Skriv in “Hygglo” på sökmotorn Google och se vad som händer. Lycka till.